NYHETER

”Det är en skandal som avslöjas.”

nov 24, 2021 | Nyheter

– Jag är skakad efter att ha sett programmet. Det är en skandal som Uppdrag granskning avslöjar i detta program, säger Mikael Oscarsson styrelseledamot i FAMILJENförst.

SVT:s Uppdrag granskning berör för tredje gången frågan om den dramatiska ökningen av könsdysfori bland unga, som FAMILJENförst varit engagerad i sedan tankesmedjans uppstart. Avsnittet ”Transbarnen” sänds 24 november kl 20.00 på SVT1.

Återigen är Mikael Oscarsson, styrelseledamot i FAMILJENförst, med i sekvenser av granskningarna av transvården, denna gång från den interpellationsdebatt han som kristdemokratisk riksdagsledamot hade med socialminister Lena Hallengren tidigare i år. Han ställde då ministern mor väggen om oåterkalleliga behandlingar av unga med könsdysfori.

Efter att ha sett programmet säger han.

– Jag är skakad efter att ha sett programmet. Det är en skandal som Uppdrag granskning avslöjar i detta program. Det finns uppenbarligen allvarliga missförhållanden i denna vård.

– Det är uppseendeväckande att professionen sett visselblåsare som problemet och anmält dem istället för att åtgärda de missförhållanden som påtalats. Det är också beklämmande att företrädare för transrörelsen ifrågasätter att vården av barn och unga med könsdysfori ens granskas.

FAMILJENförst menar att det allvarliga läget nu kräver en ny inriktning:

 – Sverige borde göra som Finland nyligen gjort och slå fast att vården ska satsa på psykologisk behandling vid könsdysfori hos barn och ungdomar, istället för oåterkalleliga somatiska behandlingar, säger Mikael Oscarsson i egenskap av ledamot i styrelsen för FAMILJENförst.

–  Det är fullständigt oacceptabelt med behandling, som saknar stöd i forskning och riskerar ge barn och ungdomar irreversibla skador, säger Mikael Oscarsson.

Du kan se programmet på svtplay.se: https://www.svtplay.se/video/33313874/uppdrag-granskning/uppdrag-granskning-transbarnen?position=2261&id=KA2mmPM

Läs vår tidning!

Klicka dig vidare för att bläddra och läs i tidningen FAMILJENförst online.

Vår första utgåva av FAMIJENförst distribuerades oktober 2021 som bilaga i Dagen, Världen Idag och Hemmets Vän med en upplaga på 35 000 ex. Läs den här»

Hur kan du delta?

Det finns flera sätt du kan delta i vårt arbete.

1.

Informerad

Håll dig informerad
genom att anmäla dig till vårt elektroniska nyhetsbrev.

2.

Seminarier

Ta del av våra seminarier och andra events genom FB eller genom att bli en av våra 100 första prenumeranter på Youtube.

3.

Swisha

Stöd vårt arbete ekonomiskt genom att swisha en gåva till Swish-nummer 123 602 90 94 redan i dag.

4.

Autogiro

Stöd vårt arbete genom att bli månadsgivare med autogiro. Storleken spelar ingen roll. Varje gåva är värdefull.

Vill du få vårt nyhetsbrev? 

Skriv in din mailadress och få information och uppdateringar om viktiga ämnen direkt i mailkorgen.

Nyhetsbrev

Du kan stödja vårt arbete genom enstaka gåvor eller regelbundet givande!

Vi tror på värdet att forma något större tillsammans för våra barns och familjers skull genom mångas idealitet och engagemang.

Swisha

Stöd vårt arbete ekonomiskt genom att swisha en gåva redan i dag. Alla gåvor är välkomna stora som små.
Swish: 123 602 90 94

Autogiro

Stöd vårt arbete genom att bli månadsgivare med autogiro. Alla gåvor är välkomna stora som små.
Bg: 249-5521