NYHETER

Eberhard utmanade på Familjen Försts riksdagsseminarium

okt 28, 2021 | Seminarium

Fakta får stå tillbaka för känslor och högljudda debattörer kring genusteorin i medierna. Det menade psykiatern David Eberhard då han riktade allvarlig kritik mot detta vid ett seminarium i riksdagshuset den 20 november, utifrån sin nyligen publicerade bok ”Det stora könsexperimentet” (Bladh by Bladh).

David Eberhard är kritisk till genusteorin då den bygger på förenklingar och att de enda skillnaderna på män och kvinnor är deras könsorgan. Skillnaderna går djupare än så och ska man tro Eberhard det vore exempelvis förödande om hälso- och sjukvården skulle ta genusteorin till sig, och bortse från andra skillnader mellan män och kvinnor i fråga av upptäckt och behandling av olika sjukdomar.

Eberhard gav en rad exempel på sjukdomstillstånd där män och kvinnor uppvisar tydliga skillnader: depression, reumatism, hjärt- och kärlsjukdomar.

Men den skarpaste kritiken riktade han mot hur barn i dag tillåts påbörja könskorrigering – något han kallade barnmisshandel:

– Att man i dag stoppar könsutvecklingen på tolvåringar med hormoner, och att det finns en stark lobby som menar att det är okej att till exempel operera bort bröst på tolvårliga tjejer, anser jag är inget annat än misshandel av barn.

I dag är det några få högljudda debattörer och genusprofilerade profiler i media som driver opinionen i en fel riktning, samhälleligt och politiskt. Därför efterlyste Eberhard mer fakta och mindre känslor i frågan.

Vill du veta mer?

I september uppmärksammade Studio Ett David Eberhard och boken ”Det stora könsexperimentet” i två inslag, där Anna-Klara Bratt (FI) och Ivar Arpi, Svenska Dagbladet, även diskuterade boken. Lyssna här: SR Studio Ett  

Läs vår tidning!

Klicka dig vidare för att bläddra och läs i tidningen FAMILJENförst online.

Vår första utgåva av FAMIJENförst distribuerades oktober 2021 som bilaga i Dagen, Världen Idag och Hemmets Vän med en upplaga på 35 000 ex. Läs den här»

Hur kan du delta?

Det finns flera sätt du kan delta i vårt arbete.

1.

Informerad

Håll dig informerad
genom att anmäla dig till vårt elektroniska nyhetsbrev.

2.

Seminarier

Ta del av våra seminarier och andra events genom FB eller genom att bli en av våra 100 första prenumeranter på Youtube.

3.

Swisha

Stöd vårt arbete ekonomiskt genom att swisha en gåva till Swish-nummer 123 602 90 94 redan i dag.

4.

Autogiro

Stöd vårt arbete genom att bli månadsgivare med autogiro. Storleken spelar ingen roll. Varje gåva är värdefull.

Vill du få vårt nyhetsbrev? 

Skriv in din mailadress och få information och uppdateringar om viktiga ämnen direkt i mailkorgen.

Nyhetsbrev

Du kan stödja vårt arbete genom enstaka gåvor eller regelbundet givande!

Vi tror på värdet att forma något större tillsammans för våra barns och familjers skull genom mångas idealitet och engagemang.

Swisha

Stöd vårt arbete ekonomiskt genom att swisha en gåva redan i dag. Alla gåvor är välkomna stora som små.
Swish: 123 602 90 94

Autogiro

Stöd vårt arbete genom att bli månadsgivare med autogiro. Alla gåvor är välkomna stora som små.
Bg: 249-5521